Betrokken – Enthousiast - Motiveren

Mijn naam is Petri van Meijl. Ik ben afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs en heb daarna de opleiding gevolgd tot remedial teacher. In september 2010 heb ik mijn eigen praktijk voor remedial teaching opgericht: RT de Wegwijzer. Sinds november 2020 gaat RT de Wegwijzer verder als De Wegwijzer, want met mijn praktijk help ik kinderen, tieners en jongvolwassenen op veel meer gebieden dan alleen remedial teaching.

Als klein meisje wilde ik al iets met kinderen gaan doen. Juf, dat leek me wel wat. Tijdens mijn opleiding tot leerkracht basisonderwijs kwam ik erachter dat ik me het welzijn van kinderen met moeilijkheden erg aantrok. Ik voelde een klik met ze en wilde alles uit de kast halen om ze vooruit te helpen. Daarom ben ik twee jaar na de Pabo begonnen met de Master SEN, de opleiding tot remedial teacher. Tegelijkertijd startte ik mijn eigen praktijk.

Inmiddels heb ik met De Wegijzer tien jaar ervaring met het geven van remedial teaching. In die tijd heb ik veel kinderen geholpen om hun leermoeilijkheden in te zien. Daarnaast ben ik mezelf blijven ontwikkelen met verschillende cursussen en opleidingen, zodat ik ieder kind de best passende begeleiding kan bieden. De afgelopen jaren heb ik de volgende cursussen en opleidingen gevolgd:

• Klinische psychologie
• Omgaan met verdriet (na overlijden)
• Rekenproblemen en dyscalculie: Signalering, diagnose en advisering
• Bijles
• Kindercoaching

Op dit moment ben ik me volop aan het verdiepen in het bewegend leren. Kinderen vinden het heerlijk om actief bezig te zijn, ze vergeten de spanning en de onzekerheid en doen lekker hun ding. Door te bewegen blijven de kinderen actief en betrokken. De les vliegt voorbij en de kinderen gaan enthousiast naar huis!

Ik ben ervan overtuigd dat we met veel geduld, vertrouwen in het kind en creativiteit samen de juiste weg vinden voor uw kind. Bent u benieuwd wat ik voor uw kind kan betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.